Helen Hunt wint Emmy Award

LOS ANGELES, 14 SEPT. De Amerikaanse tv-serie 'Frasier' heeft voor de vijfde achtereenvolgende keer de Emmy Award voor beste 'comedy'-serie gewonnen. Twee acteurs in 'Frasier', Kelsey Grammer en David Hyde Pierce, kregen eveneens een Emmy, het tv-equivalent van de Oscar. Grammar kreeg de prijs voor 'beste hoofdrolspeler in een 'comedy'-serie', Pierce was de 'beste bijrolspeler in een 'comedy'-serie.

De prijs voor beste tv-dramaserie ging naar 'The Practice'. Helen Hunt, die eerder dit jaar een Oscar kreeg voor haar rol in de film 'As Good As it Gets', kreeg voor haar aandeel in de tv-serie 'Mad About You' de Emmy Award voor 'beste hoofdrolspeelster'. Andere winnaars van een van de tientallen Emmy's, die gisteren voor de vijftigste keer in Los Angeles werden uitgereikt, zijn Christine Lahti voor haar rol in 'Chicago Hope' en Andre Braugh voor zijn aandeel in 'Homicide : Life on the Street'. Zij kregen de Emmy voor achtereenvolgens beste hoofdrolspeelster en -speler in een drama-serie. (AP)