Hallyday ontkent playbacken

PARIJS, 14 SEPT. De Franse rockmusicus Johnny Hallyday ontkent dat hij heeft geplaybackt tijdens de concerten die hij onlangs gaf in het Stade de France in Parijs. Hallyday werd beschuldigd van playbacken door een anonieme geluidstechnicus die in het tijdschrift Le Parisien beweerde dat de begeleiding door band en koorzangers geheel op band stond en dat Hallyday zelf in 7 of 8 liedjes playbackte.

“Ik zing altijd live”, zei Hallyday verontwaardigd. Hij eist openbare excuses van de anonieme geluidstechnicus. Op de beweringen dat de begeleiding niet live was, ging Hallyday niet in. Jean-Claude Camus, de producent van de Hallyday-concerten die door in totaal 240.000 mensen werden bijgewoond, ontkende dat band en koorzangers playbackten, maar gaf toe dat ze bij 'bepaalde onderdelen werden bijgestaan door vooraf opgenomen begeleiding.” (AFP)