Eerste overwinning van Gullit als manager

In Engeland boekte de Nederlandse manager Gullit de eerste overwinning met zijn nieuwe club Newcastle United.

Het zwakke Southampton werd met 4-0 verslagen, twee treffers vielen in de laatste minuut. Gullit sprak na afloop over “ een psychologische zege”. Hij loofde vooral aanvoerder Shearer die twee keer scoorde. Gullits oude club Chelsea behaalde de eerste competitiezege: 2-1 tegen Nottingham Forest.

Aston Villa (2-0 tegen Wimbledon) gaat in de Premiership alleen aan de leiding, na het verlies van Liverpool bij West Ham United (1-2). Opvallend was het debuut van de drank- en gokverslaafde Paul Merson. Hij maakte een van de twee treffers. “Eén van de mooiste momenten van mijn leven. Ik ben nog niet afgeschreven”, aldus Merson. Manchester United, dat met 2-0 van Coventry City won, heeft vijf punten minder dan de koploper, maar speelde een wedstrijd minder. Met Arsenal gaat het nog niet goed. De ploeg van Bergkamp en Overmars speelde ternauwernood 1-1 bij Leicester.