Boze Adriaanse uit bestuur trainersclub

TIENHOVEN, 14 SEPT. Co Adriaanse heeft bedankt als bestuurslid van de Coaches Betaald Voetbal (CBV), de belangenvereniging voor trainers in het profvoetbal. De trainer van Willem II spuide onlangs in een brief naar medebestuursleden kritiek op de aanstelling van Frank Rijkaard als bondscoach. Die brief lekte uit en daar is Adriaanse boos over.

Adriaanse stuurde zijn brief naar de andere bestuursleden: Beenhakker, Berger, Dorjee, Koevermans, Van der Zee, Wotte en Vergoossen. Als zij er hun goedkeuring aan zouden geven, zou de brief naar het sectiebestuur gaan. De onder de noemer “vertrouwelijk” verzonden brief zaaide verdeeldheid. Op zich vond Adriaanse dat niet erg, wel dat de inhoud ervan bij “buitenstaanders” bekend was.

Leo Beenhakker, voorzitter van de CBV, zei het besluit van Adriaanse te betreuren. De Feyenoord-trainer is vast van plan de bewuste brief ook daadwerkelijk te versturen. Ook hij zet grote vraagtekens bij de procedure die is gevolgd bij de aanstelling van Rijkaard. Beenhakker heeft er vooral moeite mee dat de KNVB Rijkaard steeds “een logische keuze” heeft genoemd. “Wij hadden misschien ook nog wel een stuk of wat logische keuzes geweten. Let wel, ik heb niets tegen Rijkaard. Ik hoop dat hij het heel goed gaat doen.”

Overigens stapt niet alleen Adriaanse uit het CBV-bestuur. Ook Han Berger heeft zich teruggetrokken. Hij denkt zijn functie als vice-voorzitter niet te kunnen combineren met zijn werkzaamheden als coach van Jong Oranje. (ANP)