Website

Voor de vijftigste keer worden ze uitgereikt morgen, dé televisieprijzen van het jaar, de Emmy's. NBC, die de jaarlijks terugkerende show uitzendt, heeft een uitgebreide Emmy-website gelanceerd. Deze heeft alles wat een eigentijdse website moet bevatten.

Er wordt allereerst direct nadat een beeldje is uitgereikt, gepubliceerd wie de winnaar is. Bovendien is er tijdens de Emmy-uitreiking via webcast een speciaal programma te zien waarin wordt gesproken met Emmy-winnaars en waarin beelden worden uitgezonden van de sterren bij binnenkomst op de beroemde 'rode loper'. Ook wordt hier nog eens ingegaan op de hoogtepunten van de Emmy-geschiedenis.

Een andere reden dat de Emmy-site een keurige is, is dat deze interactief is. Surfers kunnen er laten weten wat hun voorkeuren zijn (wat hiermee gebeurt, is overigens onduidelijk) en er wordt de mogelijkheid geboden te chatten. Verder bevat de site voldoende informatie: er zijn overzichten van de genomineerden en een beknopte, overzichtelijke geschiedenis van de voorgaande 49 jaren. Ook wordt het laatste nieuws rond de uitreiking gepubliceerd.

Uit deze informatie blijkt dat in de categorieën 'beste dramaserie' en 'beste comedy' programma's als ER, The X-files en Seinfeld zijn genomineerd; en dat oude bekenden als Michael J. Fox en Jane Seymour in aanmerking komen voor respectievelijk 'beste acteur in een comedy' en 'beste actrice in een dramaserie'. Ellen DeGeneres, die opschudding veroorzaakte met haar coming out op tv, kan een beeldje krijgen voor haar acteerprestaties in de sitcom 'Ellen'. (www.emmycast.com)