Selectie; Radio; Zondag

De andere wereld van zondagmorgen. Interview met minister Eveline Herfkens over de dilemma's bij ontwikkelingssamenwerking. Tevens een reportage over de nieuwbouw in Nederland. Radio 1, 7.07-8.00u.

Vroege vogels. O.a. een bedrag voor de Vogelbescherming na verkoop van 10.000 exemplaren van de cd Vroege Vogelzang en de verbetering van de waterkwaliteit in het Nationaal Park de Weerribben. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. In het eerste uur aandacht voor Prinsjesdag en een gesprek met de analist van parlementaire debatten Peter v.d. Geer. Voorts de staatsgreep in Chili tegen Allende op 11 september 1973 en het tweede deel over de geschiedenis van West-Nieuw-Guinea. Radio 1, 10.02-12.00u.

Radio 1-journaal. De 52-jarige nieuwe staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema (D66) die zich in het buitenland minister mag noemen praat over de al dan niet sombere economische vooruitzichten in de wereld en de gevolgen daarvan voor het regeerakkoord. Radio 1, 13.30-14.00u.

Volgspot. Gesprek met acteur Roeland Fernhout die een rol speelt in Romeo en Julia van Het Zuidelijk Toneel. Deze week gaat het stuk op tournee. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

Ophef en vertier. Gesprek met dirigent Hartmut Haenchen en bariton Henk Smit over het laatste deel van de opera Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Cees Hillen van het Rotterdams Philharmonisch Orkest vertelt over het Gergjev-festival dat de komende week wordt gehouden. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.