Selectie; Radio; Zaterdag

Tema. Ondanks dat de Nederlandse economie op volle toeren draait, vreest de Nederlandse Vereniging voor Volkskrediet een toename van het aantal mensen dat in financiële problemen raakt. Meer dan ooit steekt de consument zich massaal in de schulden. Ook een reportage over mensen die willen consuminderen. Radio 5, 14.02-15.00u.

De wereld van het Franse chanson. Aandacht voor absurdistische teksten in uitvoeringen van Guy Béart en Yves Montand. Radio 5, 15.02-16.00u.

Van alle tijden - van alle streken. Nederlandse Opera in drie akten over de avonturen van Reinaert de Vos geschreven door de componisten Gerard Ammerlaan, Boudewijn Buckinx en Jacob ter Veldhuis. De opera ging op 21 mei in première en werd in de openlucht op twee verschillende locaties in de provincie Groningen gespeeld. Het publiek werd met bussen vervoerd. Radio 4, 19.02-23.00u.

Volgspot-live. Cabaretier Maarten van Roozendaal kiest uit eerdere opnamen in het programma waaronder optredens van hemzelf, cabaretier Jeroen van Merwijk en zangeres Fréderique Spigt met La Piccola Orchestra. Tevens werk van Lou Reed. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Een gesprek met zanger Mel Tormé en niet eerder uitgegeven liedjes van cabaretière/zangeres Adèle Bloemendaal. Verder een eerbetoon aan Barbara en Edith Piaf en twee visies op de titelsong van de jaren vijftig film Wild is the wind. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.