Programma Crossing Border

DEN HAAG, 12 SEPT. Het programma van de zesde editie van het Crossing Border Festival is zo goed als rond. In totaal komen 16 en 17 oktober ongeveer 120 acts naar het Nederlands Congres Centrum in Den Haag. Op tien verschillende podia kunnen ongeveer 15.000 bezoekers twee dagen kijken en luisteren naar literatuur, poëzie, muziek, stand up-comedy en 'alle mogelijke kruisbestuivingen tussen deze kunstvormen'. Onder de noemer 'de legenden' komen Juliëtte Greco, Paolo Conte en Gerard Reve naar het festival. Faithless, Tricky, Neil Finn (van Crowded House) en Ilse DeLange zijn enkele artiesten die in de categorie muziek op de lijst staan. In de categorie gesproken woord heeft de organisatie onder meer gecontracteerd: Vincent Bijlo, Willem Brakman, Abdelkader Benali, Jan Mulder en Hafid Bouazza. (ANP)