Onstabiel

Het blijft de komende dagen buiïg. Nog steeds wordt het weer in Nederland bepaald door een lagedrukgebied dat tot op grote hoogte met koude lucht is gevuld. Rondom dit systeem trekken buiengebieden die van tijd tot tijd ook Nederland aandoen.

Al een aantal dagen volgt het weer min of meer een vast patroon. Het beste weer is voor de ochtend weggelegd. Dan laat de zon zich zien en blijft het aantal buien beperkt. 's Middags en 's avonds komen de buien. Vandaag komt daar nog een andere ontwikkeling bij: de temperatuur gaat omlaag.

In de koude en onstabiele lucht waarin Nederland zich vandaag en morgen bevindt, ontstaan talrijke buien. Vanmiddag kunnen enkele daarvan gepaard gaan met onweer. De temperatuur blijft steken bij zo'n 15 graden. Vannacht en morgenochtend vallen de buien voornamelijk in de kustgebieden. Morgen overdag ontstaan ook elders weer buien. Er kan opnieuw onweer voorkomen, maar de zon laat zich ook af en toe zien. Vannacht daalt de temperatuur plaatselijk tot 7 graden. Morgen blijft het met middagtemperaturen rond de 15 graden fris. Maandag komt een nieuw lagedrukgebied aan. Het wisselvallige weer duurt daarom voorlopig voort.