Consumentenbond wil actie tegen A2000

De Consumentenbond roept klanten van de Amsterdamse kabelmaatschappij A2000 in een protestbrief op om actie te voeren tegen het bedrijf. De bond heeft gisteren in het Parool een voorbeeldbrief geplaatst die de lezers op kunnen sturen naar de Amsterdamse kabelmaatschappij. Ondertekenaars geven in de brief aan te overwegen hun abonnement op te zeggen.

Tot woede van veel Amsterdammers verdween afgelopen week CNN van de kabel na een ruzie om geld met de kabelexploitant. “Veel mensen zijn erg boos maar weten niet hoe ze hun onvrede aan A2000 kunnen uiten. Als ze A2000 niet betalen, komen ze in het donker te zitten, want het kabelgeld is onderdeel van de elektriciteitsrekening,”verklaart een voorlichtster van de bond de publicatie van de brief.

Na de bekendmaking van A2000 dat na MTV, Discovery Channel en Eurosport ook CNN van de kabel verdween, opende de Consumentenbond al een klachtenlijn. “In drie dagen kregen we meer dan 5000 telefoontjes binnen”, aldus directeur Westendorp. “De ernst van de zaak was ons toen duidelijk.”

Westendorp noemt de houding van A2000 halsstarrig. “Ze weigeren de uitgestoken hand van de gemeente te pakken. Wij zijn er voorstander van het door wethouder Van der Giessen voorgestelde mediadebat voor 1 januari te houden. Amsterdammers moeten zelf kunnen bepalen wat er op de kabel komt.”

A2000 eiste van CNN 725.000 gulden voor doorgifte van de nieuwszender. Die wenst dat bedrag niet te betalen. CNN verdween 3 september van de kabel.