TOP 40

De Amerikaanse tv-acteur Jerry Seinfield verdient dit jaar het meest van alle entertainers, aldus het Amerikaanse tijdschrift Forbes. Met de 225 miljoen dollar vergaart hij in 1998 25 miljoen dollar meer dan Larry David, zijn Amerikaanse collega bij Seinfeld, de populairste tv-serie aller tijden in de Verenigde Staten waarvan in mei de laatste aflevering werd uitgezonden.

De Amerikaanse filmregisseur Steven Spielberg, in 1997 nog nummer 1 op de Forbes' Top 40 van best verdienende mensen, bleef nu met 175 miljoen dollar steken op de derde plaats. Hij werd gevolgd door de nummer drie van vorig jaar, de Amerikaanse talkshow-presentatrice Oprah Winfrey, goed voor slechts 125 miljoen dollar. James Cameron, de Canadese regisseur van de film Titanic, belandde met tien miljoen dollar minder dan Winfrey op de zesde plaats. Ook andere betrokkenen bij Titanic komen in de Top 40 voor. De ook Canadese zangeres Céline Dion, vertolkster van het titellied van de film, haalde met 55,5 miljoen dollar de twaalfde plaats. De Amerikaanse hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio kwam met 37 miljoen dollar op de 34ste plaats terecht.

De best verdienende popgroep zijn de Britse Rolling Stones, goed voor 57 miljoen dollar en een negende plaats. De vier overgebleven en eveneens Britse Spice Girls verdienen 49 miljoen dollar en belandden hiermee op een 20ste plaats. De leden van de Amerikaanse metalgroep Metallica moeten 32 miljoen dollar en een 38ste plaats delen.

Mannelijke Hollywood-acteurs verdienen ongeveer het dubbele van hun vrouwelijke collega's, zo blijkt uit de lijst. Tim Allen kwam met 77 miljoen en een zesde plaats, Harrison Ford met 58 miljoen een achtste plaats en Robin Williams met 56 miljoen een elfde plaats. Ver daaronder belandden Helen Hunt met 31 miljoen op een 39ste plaats en Julia Roberts met 28 miljoen op een 40ste en laatste plaats.