Smit Internationale ziet resultaat flink stijgen

Sleep- en bergingsbedrijf Smit Internationale heeft zijn resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening na belastingen in de eerste zes maanden zien stijgen van 18,1 miljoen naar 33 miljoen gulden. De verkoop van het aandelenbelang in Seacor-Smit leverde een eenmalige winst op van 13,6 miljoen gulden.

In alle sectoren waarin Smit Internationale actief is verdiende de rederij in de eerste zes maanden van dit jaar meer dan een jaar eerder. In de haven- en kustsleepvaart was het aanbod van werk bevredigend, maar niet bovenmatig groot. De directie van Smit is tevreden over afspraken met de vakbonden over een reorganisatie van de havensleepdienst in Rotterdam.

De divisie Maritime Contracting (onder meer hijswerk en zwaar transport) deed het goed. Het resultaat in deze sector steeg van 8,5 miljoen tot 11,3 miljoen gulden. Er was sprake van een goede bezettingsgraad van de drijvende bokken en een redelijk prijsniveau.

Bij de bergingsactiviteiten sloeg een verlies van 1,7 miljoen gulden in de eerste helft van vorig jaar om in een winst van zeven ton. Smit Internationale heeft weinig last gehad van de economische crisis in het Verre Oosten. De lage prijs van de olie heeft nog niet geleid tot een verminderd werkaanbod rond olieplatforms. De directie verwacht over het hele jaar een winst die 10 tot 15 procent hoger zal zijn dan vorig jaar.