Op komst: VERTAALD

Giacomo Casanova: Geheim agent. Athenaeum-Polak & Van Gennep. Precies 200 jaar na het overlijden van Casanova verschijnt het laatste deel van zijn memoires. Tegelijkertijd Casanova verliefd, een roman van de jonge Engelse auteur Andrew Miller. Oktober.

Marianne Fredriksson: Simon. De Geus. Nieuwe roman van Marianne Fredriksson, schrijfster van Anna, Hanna en Johanna waarvan meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Een Göteborgs jongetje gaat in oorlogstijd op zoek naar zijn joodse identiteit. Oktober.

Charles Johnson: Dromer. Vassallucci. Historische roman over de laatste levensjaren van Martin Luther King. Johnsons boek Slavenroute werd bekroond met de National Book Award. Oktober.

Andreï Makine: De misdaad van een prinses. De Geus. Van de winnaar van Prix Goncourt 1995 en Prix Médicis 1995 een nieuwe roman over een voor de bolsjewieken gevluchte Russische prinses in Parijs. Februari.

Ian McEwan: Amsterdam. De Harmonie. Twee vrienden sluiten een verbond dat hun vriendschap tot het uiterste op de proef stelt. De roman van McEwan speelt zich af in Amsterdam. December.

James Salter: Schemering en andere verhalen. Meulenhoff. Verhalen van Amerikaanse auteur van wie vorig jaar Dwars door de dagen werd uitgebracht. Voor de nu vertaalde bundel ontving hij de PEN-Faulkner Award. Januari.

Tom Wolfe: Een man in vol ornaat. Prometheus. Eerste grote roman van Wolfe sinds The Bonfire of the Vanities. In het Zuiden van de VS gesitueerd. De Amerikaanse editie verschijnt in november. Januari.