Op komst: POLTIEK/ GESCHIEDENIS

Jo Ritzen: De Minister. Een handboek. Prometheus.

Acht jaar minister van onderwijs en nooit geslagen, geschopt of afgetreden. Jo Ritzen legt uit hoe hij het klaarspeelde. Een afscheidscadeau voor de collega's van Paars II, nu Ritzen zelf inmiddels een baan in het buitenland heeft gevonden. November.

Ed van Thijn e.a.: De sorry-de- mocratie. Van Gennep. Ed van Thijn, in het IRT-schandaal afgetreden als minister van Binnenlandse Zaken en nu hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, neemt met zijn studenten de temperatuur van de democratie. Oktober.

Frenk der Nederlanden: Een Turkse kleermaker in Nederland. Van Gennep. Precies een jaar nadat de Turkse kleermaker Gümüs met zijn gezin het land werd uitgezet, beschrijft journalist Frenk der Nederlanden de situatie van 'witte' illegalen in Nederland en het leven van de familie Gümüs in Turkije. Oktober.

Ischa Meijer: De beste interviews. Prometheus. Selectie uit de interviews die de journalist Meijer sinds de jaren zestig had met prominenten uit diverse strata van de samenleving. Oktober.

Madelon de Keizer: Putten. De razzia en de herinnering. Prometheus. Reconstructie van de gebeurtenissen in Putten, dat in de Tweede Wereldoorlog het doelwit werd van een meedogenloze Duitse represaille. September.