KEIN VATI

De 32-jarige Duitse vrouw, die onlangs liet weten dat zij een onwettige dochter was van ex-Beatle John Lennon, heeft in het Duitse dagblad Bild bekend dat zij heeft gelogen.

De vrouw, die eerder niet nader geïdentificeerd werd maar in Bild Kristina wordt genoemd, gaf maandag toe dat zij de geboorteakte heeft vervalst. De studente kunstgeschiedenis verwijderde daarin de naam van haar vader en typte onder 'Vater des Kindes' de naam John Winston Lennon. Vervolgens maakte ze een kleurenkopie van het document en wist hiermee de BBC Radio te overtuigen van haar dochterschap van de in 1980 vermoorde ex-Beatle.

Toen onlangs een ander document opdook met de naam van haar echte vader, bekende Kristina haar bedrog. “Maar”, zo zei zij in Bild, “ik geloof nog steeds dat John Lennon mijn vader is.”

Eerder had de vrouw gezegd dat ze nooit ruchtbaarheid aan haar afkomst had gegeven om haar moeder te beschermen. Zij wilde haar verhaal niet aan de boulevardpers verkopen en zei sinds haar twaalfde te weten dat zij een halfzus is van Lennons zoon Julian (uit het huwelijk met Cynthia) en Sean (uit de relatie met Yoko Ono). Zij vertelde ook zich 'vaag' te herinneren hoe John haar en haar moeder kwam opzoeken.