Geen schorsing Van Gastel na elleboogstoot

ZEIST, 11 SEPT. Aanvoerder Jean-Paul van Gastel van Feyenoord krijgt geen schorsing voor zijn elleboogstoot tegen Ronald Hamming in de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. De tuchtcommissie van de KNVB achtte opzet niet bewezen en sprak Van Gastel vanmorgen vrij. Zijn overtreding op Hamming bleef op het veld ook onbestraft. Maar op tv-beelden was de elleboogstoot goed te zien. Mede op basis van die beelden ging de openbare aanklager van de KNVB over tot vervolging van Van Gastel. De openbare aanklager pleitte voor een schorsing van vijf wedstrijden. De Feyenoorder wees dit schikkingsvoorstel eerder deze week af. Hij liet de zaak voorkomen en liep daarmee de kans op een hogere straf. Na zijn vrijspraak kan Van Gastel vanavond gewoon meespelen tegen Heerenveen.