Free Record Shop vergroot zeggenschap

Aandeelhouders van Free Record Shop krijgen meer invloed op het beleid van de onderneming. De muziek- en videoketen gaat zijn aandelen decertificeren, waardoor de houders van de stukken direct mogen meestemmen over belangrijke onderwerpen zoals overnames, emissies en benoemingen.

Tijdens een buitengewone vergadering hebben de aandeelhouders dit voorstel gisteren goedgekeurd. Het plan is afkomstig van de directie, die hiermee gehoor geeft aan de adviezen van de commissie-Peters. Die presenteerde in 1997 op verzoek van de effectenbeurs een aantal aanbevelingen die de invloed van onder meer aandeelhouders moeten vergroten. Angst dat Free Record Shop door de maatregel een gemakkelijke prooi wordt voor derden heeft de directie niet.

Oprichter/bestuursvoorzitter H. Breukhoven bezit 80 procent van de aandelen. “Zolang iemand 80 procent heeft, maken we ons daar niet druk over”, aldus financieel directeur T. Olierook.