Bogota

Foto: BOGOTÁ - Colombiaanse boeren uit het noorden van het land die verdreven zijn door opgelaaide gevechten tussen de rebellen en het leger, protesteerden gisteren bij de Amerikaanse ambassade in de hoofdstad Bogotá tegen de steun van de Verenigde Staten aan de Colobiaanse regering. De boeren hekelen met name de steun die de VS zouden leveren aan de paramilitairen, de ongeregelde troepen die erom bekend staan op grote schaal de bevolking te terroriseren, die zij ervan verdenken de rebellen te steunen. In de stad Barrancabermeja protesteerden gisteren naar schatting tienduizend mensen die door de gevechten dakloos zijn geworden tegen de oorlog. In een buitenwijk van de stad beschoten de rebellen een kolonne legervoertuigen met soldaten die naar Barrancabermeja waren gestuurd om de demonstraties de kop in te drukken.