Winkelen

SESSA!

Sessa liet zich inspireren door de snelle service van de fast food restaurants, maar serveert smakelijker eten en noemt zich daarom 'fast good' restaurant. Net als bij de McDonald's is veel eten al klaar. Het beleg ligt uitgestald op plastic schaaltjes in een vitrine zodat de klant kan zien wat hij op zijn brood krijgt. Broodjes, verschillende soorten ciabatta, kleine baquettes en focaccia, met koud beleg, bv prosciuto met mozarella, zongedroogde tomaten en basilicum, kosten ƒ 7,50 en voor warme broodjes betaal je ƒ 9,50. De salades, oa tonijn- en Griekse salade (die er een beetje mager uitziet) en pasta kosten ƒ 9,95. Het interieur, strak metaal, blank hout en blauw met gele wanden nodigt uit tot een snelle lunch.

*Sessa!, Rodezand 48, Rotterdam. ma t/m vr 10-18u30, vr 10-21u, za 10-19u en zo 12-18u30.

DE INRICHTING

Geen oude designmeubels, maar woonasseccoires en kleinmeubelen van jonge, vooral Nederlandse ontwerpers zijn in De Inrichting in Amersfoort te vinden. Zoals een multiplex boekenkast van Peter Overdijk (ƒ 2370), een crème leren bank van Copray en Scholte (ƒ 2750) en de leunlampen van Chris Slutter. Maar ook voor kleine cadeau-artikelen kun je hier terecht: metalen foto- en kaarthouders met een elastiekje, een kandelaarkaars en het bekende waxinelicht-houdertje, het vuurvliegje. En voor een blijmoedig begin van de dag koop je voor ƒ 98 een spiegel met een tekst die begint met 'Oh wat ben je mooi, wat ben je charmant. Je ziet er oogverblindend uit' en daar eindeloos mee doorgaat.

*De Inrichting, Koestraat 24, Amersfoort. Di t/m vr 10-18u, do koopavond, za 9u30-17u. Tel 033-4625956.

ARTHINGS

Op een kamerscherm in de galerie van Sylvia Goetheer is een trompe-l'oeil geschilderd: drie zuilen tegen een achtergrond van blauwe lucht, bergen en bomen. Behalve kamerschermen beschildert Goetheer stofpanelen, tafellopers, meubelen en vloerkleden. De kamerschermen kosten tussen de 1.500 en 4000 gulden en de prijs van een kleed, dat in opdracht wordt gemaakt, hangt af van het motief. De kleden zijn gemaakt van linnen en aan twee zijden een aantal keren vernist. Ook maakt Goetheer 'dreamboards', beschilderde panelen die als hoofdeinden te gebruiken zijn. In galerie ArThings verkoopt Goetheer behalve haar eigen beschilderde objecten ook de schilderijen van haar echtgenoot Robert Shaft.

*ArThings, Haarlemmerstraat 66, Amsterdam. Dag 13-18u. Tel 020-6907309.

MODICI

Versace sjaals, donkerblauw-wit versierd met gouden zonnen, manen en andere figuren (ƒ 29,50), zijn erg populair en passen in de stijl van deze modewinkel in Laren. Bij Modici (de naam is een samenvoeging van 'Mode Ici') kunnen vrouwen terecht voor klassieke en sportief klassieke mode van oa Avantgarde en Catherine Heffner voor een redelijke prijs: van spijkerbroek tot mantelpak, van korte rok tot avondjurk. Alle kleding hangt op kleur en is ook in de grote maten verkrijgbaar. Zoals een neplederen rok tot op de knie (ƒ 229) die zowel iemand met maat 36 als maat 50 past. Bijpassende accessoires zijn er ook: tassen, hoeden, riemen met gouden gespen en door eigenaresse Ineke Schuring zelf ontworpen schoenen.

*Modici, Zevenende 2e, Laren. Di t/m za 9u30-18u en op afspraak. Tel 035-5388180.

THE WINDSOR BATHROOM SHOP

Badkamers in romantische Engelse stijl, met badkuipen op pootjes, vierkante wastafels en verchroomde en/of porseleinen kranen zijn weer helemaal in. Het oudste loodgietersbedrijf in Amsterdam, G.J. de Koning & Zoon, opende op de Keizersgracht een winkel met sanitair in deze stijl. De badkuipen worden nu ook in kunstof gemaakt en zijn bijna niet van de originele geëmailleerde te onderscheiden. Een wit klassiek vrijstaand bad is vanaf ƒ 3.250 te koop en kan ook in andere kleuren, beschilderd of in een houten omlijsting geleverd worden. De kranen, douchekoppen, zeepbakjes en doucheslangen zijn er met nikkel-, chroom- of goudlaag. Aanverwante artikelen als handdoeken, badmatten, douchegordijnen en handdoekradiatoren (v.a. ƒ 1000) worden ook verkocht.

*The Windsor Bathroom Shop, Keizersgracht 447, Amsterdam. Ma t/m vr 11-17u, za 10-15u30. Tel 020-4271451.

HANGAR 10

'Meubels van 1850-1970' belooft het bord buiten, maar deze tweedehands meubelzaak in Rotterdam concentreert zich vooral op de jaren '20/'30 en de jaren '60/'70. Door een poort aan de Schiekade 10 beland je via een binnenplaatsje in een voormalige fabriekshal met glazen dak. Hier kun je bijvoorbeeld een originele Gispen 412 stoel vinden (ƒ 2000), een Bauhauslamp uit 1930, een Franse houten linnenkast uit 1925 of een Thonettafel uit hetzelfde jaar voor ƒ 675. De jaren zestig zijn vertegenwoordigd met een bankstel van Belle Form waar je voor ƒ 975 in wegzakt. Mooi, maar onpraktisch is een groot ovaal gasstel van mat staal op poten, dat een ruime keuken vereist.

*Hangar 10, Schiekade 10, Rotterdam. Wo/do 11-18u, vr 11-21u, za 11-17u. Tel 010-4069965.

    • Simone Barneveld