Ruime zege van Ajax geflatteerd

ROTTERDAM, 10 SEPT. Evenals Feyenoord hebben Ajax en FC Utrecht nog geen punten verspeeld in de eredivisie. De Amsterdamse ploeg won gisteravond in de Arena ook zijn derde competitiewedstrijd, met 5-1 van AZ. Utrecht scoorde eenmaal minder in de uitwedstrijd tegen MVV (4-1).

De ruime zege van Ajax was geflatteerd. De Amsterdammers hadden moeite met het zeer aanvallend ingestelde AZ. Langerak miste bij 2-0 een enorme kans voor de bezoekers. Op een meter afstand van het Ajax-doel schoof hij de bal in de handen van de verbaasde Van der Sar. Na die misser was het verzet van AZ definitief gebroken en liep Ajax uit naar een grote zege.

Machlas bewees weer zijn waarde voor Vitesse. De Griekse topscorer van vorig seizoen hielp zijn ploeg in Sittard met twee treffers aan de overwinning tegen Fortuna (2-0). Machlas voert samen met de Utrecht-spitsen John de Jong en Mols de topscorerslijst aan met drie doelpunten. Het gepromoveerde Cambuur en NEC speelden in Leeuwarden 2-2. Verdediger Abma hielp de thuisclub acht minuten voor tijd aan een verdiend punt.

In Breda liep het duel tussen NAC en FC Twente (1-1) uit de hand. De thuisploeg stoorde zich aan scheidsrechter Van Egmond, die ten onrechte een doelpunt aan Twente zou hebben toegekend. Assistent-trainer Lokhoff en elftalleider Bloks van NAC werden achter de afrastering gestuurd, verdediger Atmodikoro kreeg een rode kaart.