EU-werkloosheid stabiel op 10 pct

BRUSSEL, 10 SEPT. De gemiddelde werkloosheid in de Europese Unie blijft zich handhaven op het peil van zo'n 10 procent. In juli stond net als de voorgaande maand 10,1 procent van de EU-beroepsbevolking geregistreerd bij de arbeidsbureaus. Dat komt neer op 16,9 miljoen werkzoekenden.

Uit de gisteren verspreide cijfers van Eurostat, het EU-bureau voor de statistiek, blijkt dat Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Denemarken met een werkloosheid onder de 5 procent er goed voor staan. Voor Nederland is dat, weliswaar geldend voor de maand juni, 3,9 procent. Alleen Luxemburg deed het beter.

Spanje (18,6 procent) spande in negatieve zin nog steeds de kroon. De toestand op de Spaanse arbeidsmarkt is echter aan de beterende hand. In juni stond de werkloosheid er op 18,8 procent, en in juli 1997 was het nog zelfs 21 procent. Het EU-gemiddelde in die julimaand lag op 10,7 procent. (ANP)