Vendex

De komende twee weken valt de beslissing over de voorgenomen fusie Detailhandelsconcern Vendex heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 109 miljoen gulden.

Vorig jaar in dezelfde periode was de nettowinst nog 745 miljoen gulden, maar dat was inclusief een aantal bijzondere baten uit de verkoop van een belang in Vedior en de Amerikaanse boekwinkels Barnes & Noble. Zonder dergelijke posten steeg de nettowinst met 22 procent.

De omzet steeg met 9 procent tot 4,8 miljard gulden, het bedrijfsresultaat nam met 22 procent toe tot 138 miljoen gulden. De winst per aandeel daalde van 3,97 gulden tot 1,30 gulden. Zonder de bijzondere posten steeg de winst per aandeel met 31 procent van 0,91 tot 1,19 gulden. Het interim-dividend is bepaald op 0,25 gulden en is alleen afkomstig van de non-food. Het dividend van de supermarkten-divisie komt beschikbaar na de fusie van de Vendex Food Groep met De Boer Unigro in het vierde kwartaal.