Manchester akkoord met bod Murdoch

LONDEN, 9 SEPT. De directie van de Engelse beursgenoteerde voetbalclub Manchester United heeft gisteren ingstemd met een bod van Rupert Murdochs satellietomroep BSkyB ter waarde van 623 miljoen pond, ruim twee miljard gulden.

Murdoch verhoogde zijn afgelopen weekeinde uitgelekte eerste bod met nog eens 50 miljoen pond en stelde tegelijkerijd de directie van Manchester United een ultimatum dat om vijf uur gistermiddag afliep. De Manchester-directeuren accepteerden ten slotte en hebben het bod vandaag aan de Londense beurs gemeld.

BSkyB zou 2,40 pond per aandeel betalen, dat daarmee wordt binnen een week de helft meer waard wordt. Manchester-voorzitter Martin Edwards, die veertien procent van de aandelen bezit, houdt aan de overname 88 miljoen pond over.

Aangenomen wordt dat de prijsverhoging een eventueel concurrerend bod van het bedrijf Enic de pas afsnijdt. Enic heeft belangen in verscheidene Europese voetbalclubs.

De Britse regering staat onder zware druk de overname te laten afkeuren wegens oneerlijke concurrentie. Voetbalofficials, verscheidene politici en een groep aandeelhouders wijzen de overname af.