Jongetje blijkt zelf schuldig aan brand

HARLINGEN, 9 SEPT. Het achtjarige jongetje dat vorige week woensdag in Harlingen in brand zou zijn gestoken door twee oudere jongens, blijkt het verhaal te hebben verzonnen. Dit maakte de politie gisteren bekend.

Het slachtoffertje speelde samen met een vriendje op een parkeerplaats van een supermarkt met vuur. Hierdoor vatte zijn broek vlam en liep hij tweedegraads brandwonden op aan benen en handen. De jongen verklaarde gisteren tegenover de politie dat hij bang was om het voorval thuis te vertellen.

Hij verzon daarop dat hij door twee dertien- à veertienjarige zogenoemde gabbers was gedwongen mee te gaan naar het parkeerterrein. Daar zouden ze brandbare vloeistof over zijn broek hebben gegoten en er een lucifer bij hebben gehouden.

De politie in Harlingen ging er aanvankelijk niet van uit dat het verhaal verzonnen was, omdat de jongen een zeer gedetailleerd signalement van beide gabbers wist te geven.

Na een diepgaand onderzoek dat geen enkele getuige opleverde, kwam vast te staan dat hij zelf schuldig was aan de brand.