Halfjaarcijfers vallen tegen; Koers Content onder druk van reorganisatie

ROTTERDAM, 9 SEPT. De aandelenkoers van uitzendorganisatie Content is vanmorgen op de Amsterdamse effectenbeurs met ruim 17 procent gedaald. De jongste halfjaarcijfers en een forse reorganisatie vielen bij beleggers in verkeerde aarde. Het aandeel zakte met 12,10 gulden tot 57 gulden.

Content kampt al bijna twee jaar met tegenvallende groeicijfers. Terwijl uitzendorganisaties als Randstad en Vedior de afgelopen jaren winst en omzet steeds met 20 tot 30 procent zien stijgen, slaagt Content er niet in om de gunstige situatie op de markt voor flexibele arbeid te verzilveren.

Onder leiding van de nieuwe topman Hans Stellingsma, die in mei het roer overnam van Sylvia Tóth, zijn de prestaties wel verbeterd. Groeide de omzet in de eerste zes maanden van 1997 nog slechts met 0,7 procent, over de eerste helft van het lopende jaar kon Content gisteren een omzetstijging van 19,1 procent presenteren. In dat cijfer is wel de overname van het studentenuitzendbureau ASA opgenomen; zonder deze acquisitie komt de omzetgroei uit om 12,3 procent. De winst bedroeg in de eerste helft van 1998 7,7 miljoen gulden, tegen 7,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. De winstgroei van krap 8,5 procent steekt schril af tegen die van Vedior (22 procent) en Randstad (30 procent).

Niet bekend