Economische noodmaatregelen in Brazilië

BRASILIA, 9 SEPT. De regering van Brazilië heeft gisteren flinke bezuinigingen op de begroting aangekondigd om te voorkomen dat het land verder wordt meegesleurd door de problemen in Azië en Rusland.

De financiële markten waren niet onder de indruk. De regering wil dit jaar 4 miljard real (6,7 miljard gulden) snoeien op de uitgaven. In 1999 volgen nog meer bezuinigingen. De maatregelen moeten het vertrouwen in de Braziliaanse economie herstellen, maar blijkens de reactie van de financiële markten is daarvoor meer nodig. Op de effectenbeurs in Sao Paulo sloot de Bovespa-index gisteren met een verlies van 0,35 procent. De koers van de real ging wel omhoog, maar dat was vooral te danken aan een forse verhoging van de rente door de Braziliaanse centrale bank afgelopen vrijdag. (ANP)