Begemann zet geld opzij voor Azië en Rusland

Participatiemaatschappij Begemann heeft in de eerste helft van dit jaar 43,3 miljoen gulden opzij gezet voor mogelijke tegenvallers in Zuidoost-Azië en Rusland. Dat bedrag is inclusief voorzieningen voor de waardedaling van te verkopen onroerend goed. Bij welke deelnemingen de te verwachten pijn precies ziet, wil Begemann niet specificeren.

Ondanks de substantiële voorzieningen slaagde Begemann erin de winst met 76 procent op te voeren tot 30,3 miljoen gulden. Voor geheel 1998 rekent de directie op meer winst dan de 16,2 miljoen gulden vorig jaar.

De forse winstgroei in het eerste halfjaar hield vooral verband met de eenmalige dividenduitkering van 58,2 miljoen gulden die voortvloeide uit de verkoop van de activa van het Belgische Continue Variabele Transmissie (CVT) aan ZF Getriebe.