VSB sluit bankkantoren in Rotterdamse regio

ROTTERDAM, 8 SEPT. De bank VSB gaat zeven van de zeventien vestigingen in de Rotterdamse regio sluiten. Deze reorganisatie, die gisteren aan het personeel bekend is gemaakt, gaat ten koste van 42 banen.

Dit heeft een woordvoerder van de VSB, onderdeel van het financiële concern Fortis, vanochtend bevestigd. Bij de vestigingen die nu worden gesloten blijven wel geldautomaten aanwezig. Een groot deel van de medewerkers krijgt volgens de zegsman een alternatieve functie in Rotterdam aangeboden. Het concern wil niet zeggen hoeveel geld er voor het sociale plan bij het VSB-onderdeel is gereserveerd. De VSB zegt “vooralsnog geen plannen te hebben voor sluiting van andere kantoren. Maar er zijn natuurlijk nog meer grote steden waar het aantal filialen hoog is. In elke stad is de situatie anders. In Rotterdam zijn wij teruggegaan van maar liefst 51 vestigingen tot straks tien filialen.”

Met de bekendmaking van de overname van de Generale Bank door Fortis was al duidelijk geworden dat het aantal VSB-filialen teruggebracht zou worden. Het concern stelde destijds dat de overlap door de twee banken beperkt was, en “op de vingers van één hand te tellen.”