Speculaties voeren koers Grolsch verder op

Hoewel het management van Grolsch blijft ontkennen dat de brouwerij te koop is speculeren beleggers erop dat een overnamekandidaat zich snel zal aandienen. Het aandeel Grolsch steeg vanochtend met 6 procent (vier gulden) naar 59 gulden, waardoor de waarde ervan in een week tijd met 28 procent is toegenomen.

Het afgelopen weekend schreef de Britse pers dat dat het Engelse hotel- en bierconcern Bass overweegt een bod uit te brengen op Grolsch. Grolsch heeft voor de toegang tot de Britse markt al een joint venture met Bass.

Grolsch, dat morgen halfjaarcijfers publiceert, sprak vanochtend krantenberichten tegen waarin werd gesuggereerd dat de familie Groen, die 40 procent van de aandelen bezit, een bod van 70 gulden per aandeel van de Belgische brouwer Interbrew serieus zou overwegen.