Rappen thema van boekenweek voor kinderen

AMSTERDAM, 8 SEPT. Rappen en een dichter van tweehonderd jaar geleden gaan heel goed samen. Dat bewijst voorman Def P van de rapgroep Osdorp Posse met zijn vertolking van 'De Pruimeboom' van Hiëronymus van Alphen. Het gerapte kindergedicht staat op de cd Van Rijm tot Rap, die samen met het kinderboekenweekgeschenk en een prentenboek verschijnen ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 1998.

De 44ste editie van de Kinderboekenweek (7 tot en met 17 oktober) heeft 'Van Rijm tot Rap' als thema. Dit komt ook terug in het prentenboekje Twee Oren om te horen, twee Ogen om te zien. Dit boek voor kinderen tot zes jaar combineert oude versjes met volwassen gedichten. Mijn Avonturen door V. Swchwrm van Toon Tellegen is het Kinderboekenweekgeschenk, dat tijdens het literaire evenement gratis verkrijgbaar is bij aankoop van 19,50 gulden aan boeken. Verder wordt de Kinderboekenweek door het hele land gevierd met activiteiten als lezingen, auteursbezoeken en toneelvoorstellingen. (ANP)