Nominaties Publieksprijs

AMSTERDAM, 8 SEPT. Vijftien boeken zijn geselecteerd voor de Trouw Publieksprijs voor het Nederlandse Boek. Een comité bestaande uit boekverkopers heeft de vijftien boeken geselecteerd uit de best verkochte boeken van het afgelopen jaar.

Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober kunnen lezers in stemhokjes in 600 bibliotheken en boekwinkels het beste boek kiezen. de winnaar ontvangt 15.000 gulden en een sculptuur van Jeroen Henneman. In de categorie Nederlandse literatuur zijn geselecteerd: Een hart van steen, Renate Dorrestein, I.M., Connie Palmen, Het lied en de waarheid, Helga Ruebsamen. In de categorie vertaalde literatuur: Anna, Hanna en Johanna, Marianne Fredrikson, Weduwe voor een jaar, John Irving, De God van Kleine Dingen, Arundhati Roy. Spannende boeken: De Cock en het lijk op drift, A.C. Baantjer, De straatvechter, John Grisham, De Matarese Finale, Robert Ludlum. Bundels: Het meisje met de eierstokjes, Herman Finkers, Het zit op de bank en zapt, Yvonne Kroonenberg, Een brok in de keel, Mart Smeets. Mens en maatschappij: De vergankelijkheid, Middas Dekkers, Wilhelmina. De Jonge koningin, Cees Fasseur, Het verhaal gaat...2, Nico ter Linden.