Geld terug voor niet geleverde WK-tickets

ROTTERDAM, 8 SEPT. De kaartverkoopbureaus Incentive Holland Business Events en Traveldesk moeten het geld dat ze ontvingen van respectievelijk Libertel en Weekblad Pers voor de aankoop van WK-kaarten, die niet zijn geleverd, terugbetalen. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vanmorgen bepaald.

Libertel en Weekblad Pers hadden bij deze bureaus kaarten besteld voor de groepswedstrijden van het Nederlands elftal in Frankrijk op 13 juni tegen België in Parijs en voor de wedstrijd op 25 juni tegen Mexico in St.Étienne.

Als gevolg van de grote chaos die ontstond bij de kaartverkoop, zijn de toegangsbewijzen voor deze wedstrijden nooit geleverd.

Weekblad Pers, onder meer uitgever van Voetbal International, moest uiteindelijk dertig WK-arrangementen annuleren die waren besteld door lezers van het voetbalblad. Het bureau Traveldesk zal een bedrag van 40.000 gulden terug moeten storten aan Weekblad Pers.

Libertel krijgt circa 125.000 gulden terug van Incentive Holland Business Events. Verder oordeelde de president van de rechtbank in Utrecht dat Incentive 30.000 gulden moet betalen aan Libertel voor de immateriële schade die het bedrijf heeft geleden.

In totaal hadden bijna dertig bedrijven WK-arrangementen besteld bij Traveldesk. Volgens directeur G. Lammers heeft het bureau voor 1,5 miljoen gulden bestellingen gedaan bij de Amsterdamse touroperator Tickets & Events. Daarvan zou slechts een gedeelte zijn betaald, omdat Traveldesk na de voorrondes in de gaten kreeg dat kaarten niet geleverd werden.

Tickets & Events leverde uiteindelijk geen kaarten en verkeert nu in surseance van betaling.

Ook Incentive plaatste bestellingen voor vier bedrijven, waarvan een deel van de kaarten bij Tickets & Events.