G7 vergadert zaterdag over Russische crisis

LONDEN, 8 SEPT. Hoewel het Westen directe financiële hulp aan Rusland weigert alvorens het land de noodzakelijk geachte hervormingen doorvoert, wordt er in hetzelfde Westen wel volop vergaderd over die crisis. Zo vindt komende zaterdag in Londen een vergadering van de belangrijkste zeven industrielanden (G7) over de crisissituatie in Rusland plaats. Dat heeft de Britse regering gisteren meegedeeld. Verder stuurt de Europese Unie morgen een misie naar Moskou.

De G-7 bijeenkomst was afgelopen zaterdag aangekondigd voor deze week, maar een dag was nog niet genoemd. Groot-Brittannië is dit jaar voorzitter van de G7 en heeft in die functie de uitnodigingen verstuurd. De andere landen zijn de Verenigde Staten, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk en Italië.