Agusta-proces tot volgende week verdaagd

BRUSSEL, 8 SEPT. In Brussel is het Agusta-smeergeldproces tot volgende week woensdag verdaagd. In de tussentijd moeten de magistraten hun antwoorden voorbereiden op procedurekwesties die de verdachten hebben aangekaart. Zo is er het verzoek het 160.000 pagina's tellend dossier te vertalen in het Nederlands en voeren de niet-politici aan dat zij ten onrechte moeten verschijnen voor het Hof van Cassatie, het hoogste rechtscollege, waartegen geen beroep mogelijk is. De advocaat van voormalig NAVO-secretaris-generaal Willy Claes heeft aangevoerd dat het vermoeden van onschuld van zijn cliënt is geschaad, omdat voormalig minister van Justitie Stefaan de Clerck een voorwoord schreef in Willygate, een boek over de Agusta-affaire. Ook stelde de advocaat dat Claes slachtoffer is geworden van “extreme mediatisering”. Naar verwachting zullen de procedurele bezwaren verworpen worden.