Website

De MTV-video Music Awards worden aanstaande donderdag weer uitgereikt. Madonna zal 'live' bij dit jaarlijks terugkerende spektakel optreden, net als Courtney Love's Hole, de Beastie Boys en Marilyn Manson. Althans, dat wordt aangekondigd op de speciale Awards-site van MTV. Hier is ook te zien dat er 19 onderscheidingen verdeeld gaan worden, voor onder meer de beste choreografie in een clip, beste dance-video en clip van het jaar.

Verder blijkt dat Madonna maar liefs negen keer genomineerd is en ook Will Smith en Garbage kans hebben op meerdere prijzen. Van alle kanshebbers zijn op die speciale site (gedeeltes van) clips te bekijken. Bovendien is het mogelijk te stemmen voor de publieksprijs. Er kan hierbij een keus gemaakt worden uit vijf clips, waaronder uiteraard Celine Dion's grote Titanic-hit.

De Music awards-site is, zoals we inmiddels wel gewend zijn van MTV, perfect vormgegeven. Vreemd is wel dat er geen live uitzending plaatsvindt op Internet. Vervelend ook voor degenen die MTV niet meer via de kabel kunnen ontvangen. Erg leuk aan de site is het overzicht van de winnaars en genomineerden van de afgelopen veertien jaar - helaas zonder videofragmenten. Hieruit blijkt onder meer dat Bette Midler in 1984 de show presenteerde en Cyndi Lauper voor haar clip 'Girls just want to have fun' een award kreeg. ZZtop en Michael Jackson's Thriller werden dat jaar meerdere malen onderscheiden. Uit dat overzicht wordt ook duidelijk dat Madonna, degene met de meeste nominaties dit jaar, al veel meer dan negen MTV-awards in ontvangst mocht nemen.

(http://www.mtv.com)