Voetbalbond sluit royement van Ajax niet uit

HILVERSUM, 5 SEPT. De KNVB sluit een royement van Ajax niet uit als

de landskampioen toetreedt tot de Europese Superliga. Arie van Eijden, directeur betaald voetbal van de bond, zei dat gisteren in het tv-programma Netwerk. Jan Vullings, voorzitter van Willem II, opperde zelfs de verwijdering van Ajax uit de nationale competitie. “Clubs die toetreden tot de Superliga passen niet in het bestel zoals we dat nu kennen en zullen dus afscheid moeten nemen. Ze kunnen en mogen geen lid van de KNVB meer blijven.”

Veel voorzitters in het Nederlandse voetbal hebben Ajax al eerder om openheid van zaken gevraagd. Logisch vindt Vullings, want de recettes

van kleinere clubs zullen dramatisch teruglopen als topclubs als Ajax prioriteit geven aan de Superliga.

Ajax neemt als enige Nederlandse club deel aan voorbereidende besprekingen over de Superliga. De UEFA, die de liga boycot, is zelf bezig met het opzetten van een Europese competitie. In Engeland dreigde de voetbalbond met uitzetting van clubs die voor de Europese liga zouden

kiezen. Donderdag beloofden clubs als Arsenal, Manchester United en Liverpool, die bij de onderhandelingen waren betrokken, de UEFA trouw. (ANP)