Tropische buien

Vanmiddag trekt de regen naar het noordoosten weg en worden er vooral aan de westkust nog wel een paar flinke buien verwacht met kans op onweer. Ook landinwaarts kan nog een enkele bui tot ontwikkeling komen. Vanavond en vannacht is daar droog met opklaringen en kans op mist.

Tegen een krachtig hogedrukgebied boven de Baltische Staten lopen de oude frontale storing zich vast boven Denemarken waar al dagenlang een zuidoosterstorm woedt. De komst van een ex-tropische cycloon zal daar juist wat gaan brengen. Het hogedrukgebied verplaatst zich naar Rusland en een superdepressie snelt over de Atlantische Oceaan naderbij.

Vanaf zondag krijgen we te maken met de overblijfselen van de wervelstorm Danielle. Aan de Ierse zuidkust kan deze depressie nog krachtig genoeg zijn om een storm op te wekken, maar boven het relatief koude Oceaanwater zal de storm toch vrij snel inboeten. Wel wordt aan de voorzijde van dit systeem bij ons met een zuidelijke stroming vochtige en vrij warme lucht aangevoerd.

Zondag neemt de bewolking toe en volgt er enige lichte regen.

Maandag is het broeierig warm met af en toe zon en enkele buien.

Echte 'tropische' buien worden pas dinsdag verwacht.