Selectie; Radio; Zondag

De andere wereld van zondagmiddag. Onder meer een debat tussen bijzonder hoogleraar David Pinto en Zeki Arsian over de zin en effectiviteit van interculturele trainingen. Dragen deze trainingen bij tot integratie op de werkvloer of is het een multiculturele cosmetica voor bedrijven. Radio 5, 13.03-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met D66'er Thom de Graaf over o.a. het formatieproces en hoe de partij in de komende periode de staatkundige vernieuwing van de grond krijgt. Radio 1, 13.30-14.00u.

NPS Thema. Nieuw muziekprogramma dat aansluit op het Middagconcert waarin vanmiddag en de komende dagen gezocht wordt naar Orpheus in de muziek. Deze figuur uit de Griekse mythologie kon zo prachtig musiceren dat hij de argonauten kon redden van de fatale aantrekkingskracht van de sirenen. Radio 4, 15.45-16.30u.

Hier en nu. In het eerste uur praten een aantal Rotterdammers over de ideale opvolger van burgemeester Peper en in het tweede uur aandacht voor de Nederlandse universiteiten en het dreigend tekort aan academici. Maandag, Radio 1, 9.02-11.00u.

Ophef & vertier. Gesprek met regisseur Bernie IJdis over zijn documentaire Riviera Hotel, het hotel in Havana dat eind jaren vijftig gebouwd werd door de maffia. Ook een discussie over de al dan niet hoge werkdruk voor musici van orkesten. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.