Rosenkavalier vervangt Tannhäuser in Concertgebouw

AMSTERDAM, 5 SEPT. Tijdens de opnening van het nieuwe seizoen van de Matinee op de Vrije Zaterdag wordt volgende week zaterdag in het Amsterdamse Concertgebouw niet zoals de bedoeling was Wagners opera Tannhäuser uitgevoerd maar Der Rosenkavalier van Richard Strauss. De tenor Peter Seiffert, die in Tannhäuser de titelrol zou zingen, zegde twee maanden geleden af. Daarna annuleerde zijn vervanger Frederic

West zijn medewerking.

De concertante uitvoering wordt begeleid door het Radio Filharmonisch Orkest, dat wordt gedirigeerd door Edo de Waart. Een deel van de oorspronkelijke Wagnersolisten treedt nu op in Der Rosenkavalier.

Linda Watson zingt de Marschallin, Susan Graham is Octavian, Eva Lind is

Sophie en de rol van Ochs wordt gezongen door Franz Hawlata.

Door de problemen met de bezetting moest een uitvoering die eerder zou worden gegeven in het festival van de Zwitserse stad Montreux al worden afgezegd.