Q8 verwerft 157 BP-pompen in België

BRUSSEL, 5 SEPT. Kuwait Petroleum, met het merk Q8, verwerft op 1 oktober alle 157 benzinestations van British Petroleum (BP) in België en een truck-stop bij Meer aan de Nederlandse grens. De bedrijven maakten gisteren een principe-akkoord over de overname bekend.

De bekendmaking komt een dag na de aankondiging van Shell en Texaco

dat ze hun krachten bij de verkoop van benzine in Europa gaan bundelen. Vorig jaar deden BP en Mobil dat al. Alle Mobil-stations in Europa kwamen toen onder de vlag van BP.

De kleinschalige activiteit van benzineverkoop in België past niet meer in de BP-stategie van marktleiderschap, zegt Raymond Brasser, manager voor de Benelux en Frankrijk. Van afstoten van servicestations in Nederland is echter geen sprake. BP staat in ons land zeer sterk en er is dus geen reden om de stations te verkopen, zegt woordvoerder Patrick Claeys. (ANP)