Jongmans blijkt gezond te zijn

NOOTDORP, 5 SEPT. Stella Jongmans blijkt geheel gezond te zijn. De atlete liet zich vorige week donderdag uitgebreid door bondsarts Els Stolk van de Nederlandse atletiekunie (KNAU) onderzoeken en kreeg gisteren goed bericht.

De 27-jarige Jongmans viel 18 augustus tijdens de EK in Boedapest vlak voor haar serie op de 800 meter flauw en wilde vervolgens duidelijkheid over haar gezondheid. “Ik heb mijn bloed laten onderzoeken en daar is niets mis mee. Ik had alleen een verhoogde afbraak van rode bloedlichaampjes, wat kan duiden op te hard trainen. Ik

ben blij dat er verder niets bijzonders is'', zei ze.

Voor de wedstrijd in Boedapest moest Jongmans lang in een warme ruimte wachten. In een busje op weg naar de baan viel ze flauw toen ze opstond.

De atlete blijft bij haar besluit dit seizoen geen baanwedstrijden meer te lopen. (ANP)