Feyenoord wil zonne-energie

Het Feijenoord Stadion wil op korte termijn gedeeltelijk overstappen op zonne-energie. Het Rotterdamse energiebedrijf Eneco doet op dit moment onderzoek naar de haalbaarheid van het plan. Het opwekken van zonne-energie is namelijk “een stuk duurder” dan gewone energie door de kosten van de zonnepanelen. Volgens algemeen manager J. van Merwijk van De Kuip bestaat echter de mogelijkheid subsidie voor het plan te krijgen.

De zonnepanelen die op de overkapping boven de tribunes worden geplaatst, moeten ervoor zorgen dat het energiegebruik (2700 kilowatt per jaar) sterk omlaag gaat. Wel is nog onderzoek nodig naar de vraag of

de dakconstructie de zonnepanelen kan dragen. Dat onderzoek moet binnen vier maanden klaar zijn. Voor zover bekend is de Gelredome in Arnhem het

enige andere voetbalstadion in Nederland dat al, zij het op beperkte schaal, gebruik maakt van zonne-energie.

Het Feijenoord Stadion heeft verder belangstelling voor de proef met een

soort van vloerverwarming onder asfalt.