Onbekend werk Lennon op cd

LOS ANGELES, 4 SEPT. Platenmaatschappij Capitol Records brengt op 3 november vier cd's uit met 100 niet eerder uitgebrachte opnamen van de ex-Beatle John Lennon. Yoko Ono, de weduwe van de in 1980 vermoorde Lennon, is de uitvoerend producent van 'The John Lennon Anthology', zoals de cd-box zal heten. Ook de zoon van Lennon en Ono, Sean, is bij de productie van de 4 cd's betrokken.

De cd's, die vergezeld zullen gaan van een boekje van 60 pagina's met onder meer reproducties van Lennons tekeningen, bevatten opnamen die Lennon tussen 1969 en 1980 thuis en in de studio heeft gemaakt. De platenmaatachappij heeft grote verwachtingen van 'The John Lennon Anthology'. Volgens een woordvoerder van Capitol Records gaat het voor een deel om 'ongelooflijk spul'.

Capitol Records zal in november ook een postume cd uitbrengen van Linda McCartney, de onlangs overleden vrouw van ex-Beatle Paul McCartney. 'Wide Prairie' is de titel van de cd met 16 composities, waarvan 13 door Linda McCartney zijn gecomponeerd. Ze wordt op de nummers begeleid door onder anderen Paul McCartney en hun zoon James McCartney.