LIEFDESBABY

Nadat een Engelse vrouw, Ingrid Pedersen, vorige week had bekendgemaakte dat ze een halfzus is van de in 1980 vermoorde Engelse ex-Beatle John Lennon, zond het Britse radiostation BBC Radio Merseyside deze week het bericht uit dat een 32-jarige Duitse vrouw Lennons dochter is. De niet nader geïdentificeerde vrouw beschikt over een Hamburgs geboortebewijs, waarin staat dat ze in oktober 1965 is geboren en dat haar vader John Winston Lennon is. Als beroep van haar vader is 'Musiker' vermeld.

De zwangerschap van de moeder van de Duitse moet in januari of februari 1965 zijn ontstaan. In deze tijd was John Lennon volgens zijn officiële biografische gegevens met zijn toenmalige echtgenote Cynthia op vakantie in de Alpen. In het begin van hun carrière traden de Beatles vaak op in Duitsland, in het bijzonder in Hamburg. Maar in 1965 waren The Beatles zo populair, dat optredens in vochtige Hamburgse kelders niet meer nodig waren.

Toch is Charlie Lennon, de oom van John Lennon, ervan overtuigd dat de Duitse inderdaad Lennons dochter is. “Hoewel ze niet de naam Lennon draagt, lijkt ze me te beschouwen als een soort grootvader”, zegt hij over de vrouw, die vier jaar geleden naar Liverpool verhuisde om er te studeren.

Niet bekend