Unit4 overweegt aandelenemissie

Automatiseerder Unit4 overweegt een aandelenemissie. De plannen houden verband met de wens de oorlogskas te versterken. Die is de laatste tijd door overnames gekrompen. Gisteren kondigde Unit4 de overname aan van Bestdata Holding in Den Haag.

Directeur C. Ouwinga van Unit4 verwacht dat de omvang van een aandelenemissie minder dan 10 procent zal zijn van het huidige uitstaande aandelenkapitaal. Helemaal vast liggen de plannen niet, zeker niet gezien het huidige ongunstige beursklimaat. Gisteren stelde Krasnapolsky plannen voor een emissie om die reden uit.

De omzet van Unit4 steeg in de eerste helft van dit jaar ten opzichte van dezelfde periode van 1997 van 14,9 miljoen naar 30,7 miljoen gulden.

De nettowinst steeg van 2,4 miljoen naar 3,4 miljoen gulden. Het bedrijf voorziet voor heel 1998 een groei van omzet en winst van ten minste 45 procent.