Touroperator in surseance na WK voetbal

UTRECHT, 3 SEPT. De Amsterdamse touroperator Tickets & Events is getroffen door het financiële debacle rondom de verkoop van WK-voetbalkaartjes. Nadat twee reisbureaus het faillissement van het bedrijf aanvroegen, heeft het uitstel van betaling gevraagd.

Het Japanse reisbureau Nippon Express Tours vroeg vorige week met steun van het evenementenbureau VCK het faillissement aan. Volgens directeur S. Geusebroek van Tickets & Events kan zij de claims van de twee (ruim 1,5 ton) wel betalen, maar zou dat daardoor een stroom vorderingen voor niet geleverde WK-kaartjes in gang zetten.

Inmiddels is mr. S. Mak tot bewindvoerder aangesteld om de financiële situatie van de touroperator te onderzoeken. Het bedrijf wordt gedreven door twee mensen. Dit jaar zette het al ongeveer 9 miljoen gulden om.

Tickets & Events is in Nederland het eerste slachtoffer van de chaos rondom de verkoop van kaartjes voor het WK voetbal in Frankrijk in juni. Voor een groot aantal WK-wedstrijden, waaronder die van het Nederlands elftal, werden veel meer plaatsbewijzen verkocht dan beschikbaar waren. (ANP)