Selectie; Galerie

GALERIE

Ronnie Wood Hij werd wereldberoemd als gitarist van The Rolling Stones, maar minder bekend is dat Ronnie Wood ook al meer dan dertig jaar beeldend kunstenaar is. Van 4 t/m 22 september organiseert GO Gallery een verkoopexpositie van ongeveer vijftig zeefdrukken van Wood, die allemaal genummerd en gesigneerd zijn door de kunstenaar, tonen in een fotorealistische stijl de verschillende bandleden van de Stones, in actie op het podium of afzonderlijk geportretteerd. De tentoonstelling is dagelijks van 11 tot 20u te zien in de GO Gallery, Prinsengracht 64, Amsterdam.

Jurriaan Molenaar Vliegend op grote hoogte boven het landschap doet schilder Jurriaan Molenaar zijn inspiratie op. In verschillende uithoeken van de wereld liet hij zich boven afgelegen gebieden rondvliegen en maakte hij foto's van eenzame fabrieken, loodsen en huizen in door mensen gemodelleerde landschappen vol kanalen, weilanden en sloten. Thuis in zijn Amsterdamse atelier vertaalt hij deze beelden tot vereenvoudigde, maar intrigerende composities op het schildersdoek. T/m 27 sept in Galerie Tanya Rumpff, Spaarnwouderstraat 74, Haarlem. Do t/m zo 13-17u.

Daniel Lezama De jonge Mexicaanse schilder Daniel Lezama borduurt voort op bekende thema's uit de kunstgeschiedenis als het vrouwelijk naakt en het overweldigende landschap, maar plaatst deze in een eigentijdse context. Rubensiaanse vrouwen zijn in dikke lagen verf geschilderd in sublieme landschappen die nog het meest aan toneeldecors doen denken. Galerie Hof & Huyser heeft van deze veelbelovende Mexicaan nu een solotentoonstelling van zijn schilderijen samengesteld. T/m 4 okt, Bloemgracht 135, Amsterdam. Wo t/m za 13-18u en 1e zo v.d. maand 14-17u.

TunnelVision De vierduizend voetgangers en fietsers die dagelijks door de Maastunnel in Rotterdam trekken, zullen van 5 t/m 19 september verrast worden door het multimedia-spektakel TunnelVision. Foto's op de treden van de roltrappen, videoprojecties op de wanden, een gigantische ministekmozaïek op de vloer, windturbines en stroboscopen zullen de ruimte ingrijpend veranderen. Meer informatie over het project en de begeleidende performances, optredens en conferentie is te vinden op de website van CELL, Initiators of Incidents: http://cell.vs Leon Adriaans De Bossche beeldend kunstenaar Leon Adriaans behoort tot een van de belangrijkste schilders uit de Brabantse school. Op vrijdag 4 september om 18u wordt bij Art Book in Amsterdam zijn ruim honderd pagina's tellende kunstenaarsboek 'ADRIAANS zonder land' gepresenteerd. Daarnaast zijn presentaties van zijn werk samengesteld bij Art Book, Van Baerlestraat 126 (t/m 10 okt) en de Herman Molendijkstichting (CBK Amersfoort, t/m 4 okt), Breestraat 1, Amersfoort. Di t/m vr 10-17u, za-zo 13-17u.

En verder Beelden van Guido Geelen t/m 1 okt bij Galerie Barbara Farber-Rob Jurka, Singel 28, Amsterdam; Schilderijen van Jan Worst t/m 3 okt bij Torch, Lauriergracht 94, Amsterdam; Schilderijen van Joris van der Horst en beelden van Harma Heikens t/m 4 okt bij Loerakker Galerie, Keizersgracht 380, Amsterdam; Schilderijen van Tamara Muller t/m 11 okt bij De Twee Pauwen, Anna Paulownostraat 83-85a, Den Haag.