Reorganisatie bij C&A: 20 banen weg

ROTTERDAM, 3 SEPT. Het familiebedrijf C&A Nederland gaat door aanpassingen in de organisatie een twintigtal medewerkers ontslaan. “Een moeilijk moment”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. Bij C&A Nederland, een grootste keten van kledingwinkels in Europa, werken ongeveer 4.500 mensen.

De reorgansiatie volgt op wijzigingen in de strategie van het bedrijf waardoor C&A sneller moet kunnen inspelen op de wensen van de consument. De inkoop van kleding wordt tegenwoordig centraal voor heel Europa gedaan. Daardoor zal bijvoorbeeld het aantal toeleveranciers, waarmee C&A een strategische alliantie aan wil gaan, worden beperkt. In het kader van 'brand management' zal verder het aantal 'huismerken' in de winkels afnemen van twintig tot dertien. Die merken worden voortaan als een 'winkel in de winkel' gepresenteerd.

Door de reorganisatie krijgen enige tientallen medewerkers op het hoofdkantoor een nieuwe functie. Een twintigtal functies is komen te vervallen. Dat wordt deels opgelost door vervroegde pensionering van de medewerkers, deels door een regeling met loopbaanbegeleiding. Ook in andere Europese landen vindt een ingreep als in Nederland plaats, maar ook daar zal het verlies aan werkgelegenheid beperkt zijn. C&A, dat eigendom is van de familie Brenninkmeijer, is actief in tien Europese landen.