Eltingh op tijd thuis voor geboorte zoon

NEW YORK, 3 SEPT. De Nederlandse tennissers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis hebben zich gisteren teruggetrokken uit het dubbelspel van de US Open. Eltingh vertrok hals over kop uit New York om getuige te kunnen zijn van de geboorte van zijn zoon in Nederland. Vijftig minuten voor de geboorte arriveerde hij in het ziekenhuis in Zwolle.

Eltingh mist daardoor de kans op een grandslam, het winnen van alle vier grandslamtoernooien in een jaar. Aan de zijde van Jonas Bjorkman zegevierde Eltingh in het dubbelspel op de Australian Open. Met zijn vaste partner Haarhuis won de 27-jarige speler uit Heerde in zijn afscheidsjaar de titels op Roland Garros en Wimbledon.

Dit seizoen toonden Eltingh, de nummer één van de wereldranglijst voor dubbelspelers en Haarhuis (2) zich ongenaakbaar. Afgelopen week won het Nederlandse koppel in Boston al de achtste titel. Daar blijft het voorlopig bij. Haarhuis toonde alle begrip voor de beslissing van zijn partner het toernooi op Flushing Meadows te verlaten. “Het kind is elf dagen te vroeg geboren”, vertelde Haarhuis. “Het is jammer dat Eltingh nu geen grandslam kan halen. Maar het heeft me al verrast dat hij naar New York ging. Ik heb de Australian Open bewust laten schieten omdat ik per se bij de geboorte van mijn zoon wilde zijn. Ik ben blij voor Jacco dat zijn kind gezond is. Dat is belangrijker dan een grandslam.”