Amateurs Tonegido bekerronde verder

ROTTERDAM, 3 SEPT. Tonegido heeft als tweede amateurclub, na UDI'19, de laatste 32 bereikt van het toernooi om de Amstel Cup. De Voorburgers wonnen gisteravond voor eigen publiek met 4-0 van SHO. TOP Oss en Dordrecht'90 - het onderlinge duel eindigde tegelijkertijd in 1-0 - werden door dat resultaat in groep 7 uitgeschakeld.

Tonegido stond bij rust met 1-0 voor door een treffer van De Haas. In de tweede helft scoorde hij nogmaals. De andere doelpunten kwamen op naam van Bos en Timmer. NAC was al winnaar van deze groep.

FC Den Bosch bereikte in navolging van RKC Waalwijk uit groep 1 de volgende ronde. De eerstedivisieclub miste trainer Kees Zwamborn, dinsdag onverwacht ontslagen, tegen de amateurs van WSC eigenlijk geen seconde. Den Bosch won in Waalwijk met 9-1. Harry van der Laan maakte vijf doelpunten.

Loting tweede ronde: FC Groningen-Tonegido, Feyenoord-ADO Den Haag, Ajax-UDI'19, Roda JC-Veendam, FC Utrecht-NEC, Excelsior-PSV, Sparta-Cambuur Leeuwarden, Go Ahead Eagles-De Graafschap, Willem II-FC Zwolle, Fortuna Sittard-RKC Waalwijk, Eindhoven-FC Den Bosch, Emmen-SC Heerenveen, SC Heracles-NAC, Vitesse-FC Volendam, FC Twente-VVV, AZ-MVV.

Speeldata: 6, 14, 27 of 28 oktober.